Zoetzure salade met zoute haring en rauwe andijvie

Deze salade is heerlijk, vult lekker en zit boordevol omega-3. Haring levert je vitamine D (vooral extra nodig in de winter), maar ook de vitamines A, B2, B6, B11, B12, en C en de rauwe andijvie zorgt voor een fikse portie A en K, maar ook B1, B2, B3, B5, B11 (foliumzuur), C en E. Vitaminebommetje dus!

Oh en als je bang bent voor de overheersende smaak van de haring? Nope, het zuur van een augurk en wat kappertjes, maar ook het zoute van zongedroogde tomaten en olijven, temmen die smaak wat.

Ingrediënten

flinke hand rauwe andijvie

paar blaadjes rucolasla

1 zoute haring

2 grote augurken in stukjes

1 eetlepel kappertjes

6 cherrytomaten

2 zongedroogde tomaten

6 zwarte olijven

5 cm lente-ui

paar courgettelinten (met een dunschiller)

1 eetlepel fêtakaas verkruimeld

Bereiding

1. Meng alles en giet er een scheut van je zelfgemaakte dressing over. Mijn favoriet? 1/3 mosterd, 2/3 magere yoghurt, scheutje walnotenolie, scheutje notenazijn, peper, zout.

 

 

Recepten