Zeeduivel met broccolipuree

Zeeduivel is mijn favoriet onder de vissoorten. Waarom? Omdat hij zo'n stevige vlezige structuur heeft. Je hebt echt een vis met een bite. En de smaak is heerlijk zacht en mals. Zorg wel dat je een kakelverse kookt. Op de zeeverse vismarkt in Den Oever bijvoorbeeld, elke zaterdag open van 8.30 tot 12 uur.

Ingrediënten

100-125 gram zeeduivel (of een andere witte vis als kabeljauw, schol, tong)

1 halve stronk broccoli

beetje bloem

limoen

peper, zout, zwart sesamzaad, dille 

1 el olijfolie

Bereiding

1. Dep de vis droog en strooi er wat bloem over. Klop het teveel eraf en druk de bloem lichtjes aan.

2. Bestrooi de vis dan met peper, zout, zwart sesamzaad en dille.

3. Doe een eetlepel olijfolie in de pan en zet het vuur half hoog.

4. Schroei de vis aan beide kanten dicht en bak dan om en om nog een minuut of 4 per kant.

5. Ondertussen heb je de broccoli in stukken gesneden (ook de steel, die is het lekkerst!).

6. Kook in een klein laagje water met een half bouillonblokje of wat zout beetgaar.

7. Pureer de broccoli dan met een staafmixer tot een gladde puree. Eventueel nog wat verse peper of nootmuskaat erover en doorroeren.

8. Serveer de vis op de brocolli en garneer af met wat extra dilletakjes en een schijfje limoen.

9. Lekker met een tomatensalade van alleen maar tomaat en wat lente-ui.

Recepten