Zalmrolletjes met courgette-auberginevulling

Een heerlijk romig, maar niet vet hapje voor een lazy sunday afternoon.

Ingrediënten

langgesneden gerookte zalm

stukje courgette

stukje aubergine

rijpe avocado

1 el cottage cheese

lente-ui

olie

peper, zout

Bereiding

1. Bestrooi de in plakken gesneden aubergine met zout, laat dit even staan tot je ziet dat er vocht vrijkomt uit de aubergine.

2. Dek de plakken droog en grill ze in een ingevette grillpan tot ze mooi bruin worden.

3. Snij ondertussen de courgette in kleine stukken en snipper de lente-ui.

4. Pureer de gegrillde aubergine, courgette, lente-ui, avocado en cottage cheese tot een gladde substantie en breng op smaak met peper en zout.

5. Leg de plakken zalm op een snijplank en smeer ze royaal in met het mengsel.

6. Rol de plakken op en snij ze in stukken van ongeveer 5 cm. Zet vast met een prikkertje.

Recepten