Zalm uit de oven met tomaat en venkelzaad

Ik hou er zo van: eenvoudige maar voedzame en gezonde recepten. Dit is er zo een: een beetje van mezelf maar vooral heel veel van Daan van Dijk, mijn pumpmaatje.

Ingrediënten

1 moot zalm (mijne was 140 gram en da's best veel)

1 tomaat, groot maar wel smaakvol

1 theelepel venkelzaad

1 theelepel mosterd

(verse) dille, zout, peper

Voor het bedje:

1 handje rucola

2 flinke handen rauwe andijvie

kappertjes

Bereiding
1. Leg de zalm op een royaal stuk aluminiumfolie en dep de vis droog met keukenpapier.

2. Bestrooi met peper, zout en venkelzaad. Bestrijk daarna met een beetje mosterd.

3. Leg om de vis heen schijven tomaat en giet er een beetje olijfolie over.

4. Stoom/bak/gril de zalm in een dichtgevouwen alufolietje ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

5. Maak je bord op met de andijvie en rucola en maak af met de kappertjes. Leg in het midden de zalm met de tomaten.

6. Het vocht uit het pakketje kun je grotendeels als een kruidige 'dressing' gebruiken voor het geheel.

Recepten