Zalm met gemarineerde courgette en avocado: zout en zuur in een romantische wals

Hoeveel gezonde vetten wil je in 1 gerecht? Juist, probeer dan deze lunch of mooi voorgerecht voor een avondje met familie en vrienden. En: binnen 10 minuten op tafel.

Ingrediënten voor 2 personen

200 gram gerookte zalm

1 courgette

1/2 hele rijpe (dus smeerbaar) avocado

1/2 citroen of limoen

(noten) olie

zout (of fleur de sel, nog lekkerder!)

versgemalen peper

peterselie, dille

kappertjes

Bereiding

1. Snij de courgette in superdunnen linten. Handiger is het om een Spirelli te gebruiken, een handig apparaatje waar je ultradunne groente mee kunt raspen.

2. Marineer in een kom met olie, citroen, zout, peper, peterselie en avocado.

3. Zet even een 15 tot 30 minuten in de koelkast zodat de smaken goed in de courgette kunnen trekken.

4. Verdeel de plakken zalm over twee borden, maak een mooie cirkel met in het midden ruimte voor je gemarineerde courgette.

5. Schep in het midden in een torentje de courgettelinten en maak af met kappertjes en dille.

Serveer in geval van een feestelijk diner met een sprankelende, mousserende lichte witte wijn.

Recepten