Yoghurt met lauwwarme appel en granaatappel

Dit is een eenvoudig ontbijt om te maken, maar heerlijk om te eten. Je kunt het ook als tussendoortje eten.

Ingrediënten

200 ml magere yoghurt

1 appel in stukjes

speculaaskruiden of kaneelpoeder

granaatappel

Bereiding

1. Je begint met de 'slachting' van je granaatappel. Snij em in tweeën en lepel met een theelepel de besjes eruit. Gooi de velletjes weg. 1 granaatappel geeft vruchten voor 2 porties.

2. Doe de appel in een klein steelpannetje en zet ze tot de helft onder water. Strooi er wat speculaaskruiden, koekkruiden of kaneel over en kook de stukjes appel in 5 minuten halfgaar. Ze moeten nog wel een bite hebben.

3. Dan is het een kwestie van je bakje vullen met yoghurt, appel en een eetlepel van het vocht en de granaatappel.

4. Wil je meer voeding? Doe er dan nog een eetlepel havermout of lijnzaad doorheen.

Recepten