Wrap-ideetjes

Een wrap heeft zoveel uitdagingen. Je kunt ze maken zoals jij ze het lekkerst vindt. Met gerookte zalm, kip of volledig vegetarisch. Iedere keer als ik een variant bedacht heb, plaats ik 'em in dit recept. Af en toe even kijken dus!

Wrap met champignon, ui, paprika en mais

1. Fruit in 1 eetlepel olie een fijngesnipperd uitje.

2.Bak 1/2 rode paprika in stukjes gesneden mee.

3. Daarna plakjes champignon meebakken.

4. Op het laatst heel even de maiskorrels mee verwarmen.

5. Leg op je wrap een paar grote bladeren ijsbergsla zodat de bodem bedekt is.

6. Leg in het midden over de hele breedte je champignonmengsel en rol strak op.

Wrap met zelfgemaakte kipsalade en rookvlees

Ingrediënten voor 2 stuks (1 wrap is een lunchgerecht)

80-100 gram kipfilet (1 stuk)

bouillonblokje

1 teentje knoflook

2 volkoren wraps

lente-ui

bieslook

rijpe avocado

25 gram tomaat uit blik

2 augurkjes

peterselie

4 plakjes rookvlees

zout, peper, kerriepoeder

Bereiding

1. Kook de kipfilet in zijn geheel 10 minuten gaar in ruim water met een (kip- of groentebouillon).

2. Snij in hele kleine stukjes als deze afgekoeld is.

3. Snipper de lente-ui, bieslook, augurk en peterselie.

4. Meng door de fijngesneden kipfilet en voeg 3 eetlepels rijpe avocado toe.

5. Knijp er een teentje knoflook bovenuit.

6. Roer er 2 eetlepels tomaten uit blik door.

7. Breng op smaak met peper, zout en kerriepoeder.

8. Beleg 2 wraps met ieder 2 plakjes rookvlees en smeer de kipsalade over 3/4 van de wrap.

9. Rol op en snij in stukjes, die je vastzet met cocktailprikkers of een beetje platduwt zodat ze mooi blijven liggen in heel schuingesneden stukken.

Week van het Kookboek-wrap >

Zuivelspread, gerookte kipfilet (vleeswaren), spinazie, langgesneden augurk in dunne lange plakken en garneren met een blauwe of witte druif.

Week van het Kookboek-wrap >

Carpaccio-wrap met avocado, rookvlees en sla

Voor 1 persoon:

1 (liefst volkoren) wraps

stukje rijpe avocado

zuivelspread light (bv van Philadelphia)

3 plakjes rookvlees

sla (ijsberg, veldsla of rucola)

klein beetje parmezaanse kaas

Bereiding:

1. Smeer de wraps in met avocado aan de ene kant en zuivelspread aan de andere kant.

2. Leg er de plakjes rookvlees op.

3. Daarop de sl.

4. Rasp er nog een heel klein beetje parmezaanse kaas over en snipper voor een pittige bite nog wat lente-ui over de sla.

5. Rol op en zet vast met prikkers.

 

Geitenkaas en veldsla

Avocado, gerookte kipfilet - wel eentje met het driesterrenkeurmerk van de Dierenbescherming hè ;) - en veldsla

Tonijn, spinazie en rode peper wrap

Ingrediënten

1 grote tortilla 50 g

blikje tonijn (op water)

2 el crème fraîche light

azijn of citroensap

verse spinazie                

1/2 gegrilde rode paprika (uit pot, op water)   

50 g cannellinibonen (uit blik)

zout en peper

Bereiding

1. Besmeer de tortilla met de crème fraîche. Beleg met wat blaadjes spinazie.

2. Snij de gegrilde paprika in stukjes en leg deze er bovenop.

3. Laat de cannellinibonen en de tonijn uitlekken. Verdeel de bonen en de tonijn vervolgens over de tortilla's.

4. Besprenkel met een paar druppels azijn of citroensap, voeg peper en zout naar smaak toe, en rol de wrap strak op. Snij doormidden en serveer.

Hete chili-wraps met kip

Ingrediënten

1 kipfilet            

1 groene paprika

1 koffielepel gedroogde gemengde kruiden   

1 tomaat

1 koffielepel chilipoeder

1 koffielepel olijfolie  

4 lente-uitjes   

2 grote tortilla's

zout en peper

Bereiding

1. Snij de kipfilet in stukjes. Rol ze door een mengsel van de gedroogde gemengde kruiden en de chilipoeder.

2. Roerbak de kip in de olie.

3. Snij de lente-uitjes en de groene paprika in stukjes en bak mee.

4. Snij de tomaat in stukjes en roer deze er na 5 minuten door. Breng op smaak met peper en zout.

5. Verdeel het kipmengsel over twee tortilla's en rol stevig op.

Tortilla met een salsa van ananas

Ingrediënten

2 ananasringen, liefst vers eventueel uit blik

1 el verse koriander of peterselie

1/2 rode ui

2 grote tortilla's

1/4 komkommer

50 g geraspte kaas 30+

Bereiding

1. Maak eerst de salsa. Hiervoor hak je de ananasringen, een halve rode ui, een kwart komkommer en de koriander of peterselie fijn. Meng alles door elkaar.

2. Verwarm een grote koekenpan en leg er 1 tortilla in.

3. Verdeel hier de helft van de salsa over en strooi er vervolgens de helft van de geraspte kaas over.

4. Bak de tortilla tot de kaas is gesmolten en vouw de tortilla dubbel. Doe hetzelfde met de tweede tortilla.

Recepten