Winter-ontmoet-lentesalade

Nog een beetje van de winter (rode kool) en verder frisse smaken die aan de lente refereren: bleekselderij en verse kruiden.

Ingrediënten

2 flinke handen rucola

1 grote smaakvolle tomaat (dus geen tomaten die je gebruikt voor de tomatensoep)

100 gram rode kool (liefst zelfgesneden, is het allerlekkerst namelijk)

1 stengel bleekselderij

4 zongedroogde tomaten op olie

2 eetlepels avocadospread (de spread in deze link is nagenoeg gelijk, alleen zonder de vis en met meer avocado)

verse dille

Bereiding

1. Scheur de rucolablaadjes in tweeën

2. Snij de zongedroogde tomaatjes heel fijn (tip: alles wat eigenlijk iets te vet is of te veel suiker bevat, kun je heel fijn snijden of malen, zodat je wel de smaak maar niet de explosie van calorieën, vetten of koolhydraten binnenkrijgt, want je verdeelt de smaak op deze manier door heel je gerecht)

3. Snij de andere groenten en meng alles in een kleine kom. Schep er de spread doorheen en verdere dressing is overbodig!

Recepten