Volkorenpasta met broccolisaus

Dit is een heerlijk romige pasta zonder het vette van room.

Ingrediënten voor 1 persoon

1 ui

1 teentje knoflook

de stronk van een broccolistruik en een paar roosjes

olijfolie (2x 1 eetlepel)

1 groentebouillonblokje

75 gram volkorenpasta

1 tartaartje

Bereiden

1. Snipper de ui en snij de knoflook in dikke plakken. Snijd de broccolistronk in stukken.

2. Fruit de ui en knoflook in 1 eetlepel olijfolie in een hoge pan.

3. Voeg de broccoli bij de ui en knoflook. Verkruimel de helft van het bouillonblokje boven de groente.

4. Even omroeren en voeg water toe (tot de helft van de groente).

5. Breng aan de kook en kook ondertussen de pasta zoals op de verpakking staat.

7. Als je groente gaar is, na zo’n 10 minuten, pureer je deze glad met een staafmixer.

8. Als laatste bak je het tartaartje rul met de andere helft van het bouillonblokje in 1 eetlepel olijfolie.

9. Leg het vlees op je bord, daarbovenop de pasta en geef er royaal de saus bij. Garneer eventueel met verse kruiden als basilicum of peterselie of een paar blaadjes pittige rucolasla.

Recepten