Soep: snelle tomatensoep met paprika

Maak een grote pan zodat je de andere helft kunt invriezen voor een dag dat je minder tijd hebt.

Ingrediënten voor 4 personen

1,5 kilo rijpe tomaten

halve pot gegrilde paprika

rozemarijn, tijm, salie

2 teentjes knoflook

scheutje balsamico-azijn

1 el olijfolie

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 C.

2. Snij de tomaten in plakken, ris de rozemarijn en de tijm, halveer de salieblaadjes of kneus ze, snij knoflook in tweeën.

3. Laat de paprikastukken uitlekken en snij in stukken.

4. Leg alles in een braadslee en besprekel met olijfolie en azijn.

5. Zet de schaal of braadslee 30 minuten in de oven.

6. Breng 1-1,5 liter water aan de kook en doe er de groenten in.

7. Laat heel even doorkoken en pureer de soep dan. Maak op smaak met zout en peper.

Recepten