Salade van regenboogforel

Ik heb een saladefetisj. Salade is de basis van mijn bestaan, kan ik haast zeggen. Niks zo gezond en zo variabel als een salade. Of het nu met vis, aardappeltje in de schil, peulvruchten of tofu is. Met een salade zet je in een handomdraai een gerecht op tafel. Boordevol vitaminen en mineralen. Een voorbeeld van een salade met vis:

Ingrediënten

75 gr regenboogforel (gerookt)

twee flinke handen rauwe, (voor)gesneden andijvie

4 smaak-roma tomaatjes

roze of rode ui (omdat ie wat zoeter zijn)

beetje veldsla

dressing van 2 delen magere yoghurt, 1 deel mosterd, scheutje (witte wijn/noten-azijn)

peper, kerriepoeder

bieslook en basilicum

Bereiding

1. Doe de andijvie in een kom, snij de tomaatjes in 2-en of 4-en, snipper de ui, meng met veldsla.

2. Leg de stukjes regenboogfilet er bovenop.

3. Giet ruim dressing over je salade.

4. Garneer met bieslook en basilicumblaadjes.

Recepten