Romige champignonsoep zonder room

Ingrediënten voor 2 personen

½ kleine ui

150 gram champignons

1 eetlepel vloeibare margarine

1 eetlepel bloem

2½ dl groentebouillon

½ dl halfvolle melk

2 takjes peterselie

1 plak parma- of coburgerham

Voor de croutons

1 oude volkorenboterham in blokjes gesneden

peper, zout, knoflook

Bereiding

1. Snijd ui klein en de champignons in vieren of plakken.

2. Fruit de ui in de margarine. Bak de champignons kort mee. Voeg een beetje peper toe.

3. Strooi de bloem erover en warm de bloem goed door.

4. Giet de bouillon er bij en breng dit al roerend aan de kook.

5. Kook de soep nog 1 minuut door.

6. Roer er de melk door en breng aan de kook.

7. Verhit de andere helft van de olie en bak hierin de broodblokjes op hoog vuur. Kruid met peper en zout. Pers de knoflook over de broodblokjes. Neem van het vuur.

8. Serveer de soep met croutons van volkorenbrood en een paar reepjes ham of met een soepstengel omwikkeld met de ham.

Recepten