Pasta met romige bloemkoolsaus

Je hebt helemaal geen dikmakende sauzen nodig om een romige pastasaus op tafel te zetten. Probeer het maar eens met bloemkool!

Ingrediënten voor 1 persoon

60 gram ongekookte volkorenpasta

1/2 bloemkool

1 gesnipperde ui

1/2 groente- of kippenbouillonblokje

Voor de variatie: 1/2 bakje kastanjechampignons, 1 eetlepel olijfolie, peper, zout

of: fêtakaas en olijven

verse basilicum of peterselie

Bereiding

1. Kook de volkorenpasta met een beetje zout beetgaar (zie verpakking)

2. Voor de saus: snij de bloemkool in kleine stukken zodat ze in een keukenmachine passen.

3. Kook ze in een pan met water met ongeveer 20 minuten tot ze zacht zijn.

4. Giet af, maar bewaar een beetje kookvocht in een schaaltje.

5. Los een 1/2 blokje groente- of kippenbouillon op in een 1/2 kopje heet kookvocht.

6. Doe in de keukenmachine de bloemkool, een 1/2 kopje heet kookvocht van het afgieten, stap 1, en een 1/2 kopje aangemaakt kookvocht van stap 2, dus met bouillon.

7. Mix het geheel tot een gladde, romige saus.

8. Als je kiest voor de saus met champignons snij je paddenstoelen in vieren en bakt ze in een eetlepel olijfolie. Strooi er wat peper en zout over.

9. Garneer naar smaak eventueel met een heel klein beetje fêtakaas en zwarte olijven en verse kruiden. Serveer met een knapperige eikenbadsalade.

Recepten