Pannenkoek van banaan, ei en havermout

Zeker weten dat je geen honger meer hebt na deze heerlijk zoete, suikerloze pannenkoekjes. Laat de dag maar beginnen.

Of neem ze koud mee naar je werk voor onder de middag of als tussendoortje!

Ingrediënten

1 middelgrote banaan

1 ei

1 theelepel bakpoeder

handje gewelde rozijnen (zet die een half uurtje eerder ondergedompeld in koud water weg)

1 eetlepel havermout

stukje aluminiumfolie

(handig: met de staafmixer)

Bereiding

1. Je kunt de banaan fijnprakken en het ei erdoorheen roeren, maar makkelijker en sneller is het als je de banaan in stukken in een hoge mengkom doet, giet het ei erbij en zet de staafmixer erop. Je krijgt zo ook een mooiere homogene massa, zonder klontjes.

2. Spatel er de havermout door.

3. Bak in een koekenpan met een scheutje olie de pannenkoek aan 1 kant. Strooi er een paar rozijnen over en dek luchtig af met het aluminiumfolie.

4. Laat ongeveer 5 minuten op een laag vuurtje bakken tot de bovenkant droog is en het pannenkoekje makkelijk loslaat van de bodem.

5. Serveer op een bordje met een handje gewelde rozijnen.

Recepten