Mediterrane kip uit de braadzak

Je hebt voor dit lichte recept een braadzak nodig.

Ingrediënten voor 1 persoon

1 kipfilet (let op dat je een ***kippetje koopt hè! die zijn beter behandeld dan die plofkippen)

kruiden: paprikapoeder, koriander, peper, kaneel, komijnzaad, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel (gemalen), cayennepeper

100 gram oesterzwammen

handje andijvie

voor de oesterzwammen: peper en zout

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) oof 200 graden (gewone oven).

2. Wrijf de kipfilet in met de gemengde kruiden.

3. Doe de kip met 2-3 eetlepels water in een braadzak, zorg dat er voldoende lucht in zit, sluit goed af en knip er een hoekje af.

4. Leg de kip met braadzak in de voorverwarmde oven en gaar afhankelijk van de dikte ongeveer 20 minuten.

5. Bak ondertussen de oesterzwammen met een beetje peper en zout in een pan met een eetlepel olie.

6. Blus af met een scheutje witte wijn en water.

7. Serveer het stukje kip in dikke plakken op de oesterzwammen en garneer met een handje andijvie.

Lekker erbij: kruidige rijst.

Recepten