Kruidige appelmoes zonder suiker

Appelmoes is heerlijk bij je gerechten. Helemaal in de herfst, als je moes nog een beetje warm is en die echte kruidige smaak heeft. Een recept zonder suiker! En je mist het niet eens. Ok, de suiker uit de rode port zit er wel in, maar dat is mi-ni-maal.

Ingrediënten

2 Elstar of Jonagold appels

1 kaneelstokje

1 steranijs

1 stukje verse gember

water

scheutje rode port

Bereiding

1. Snij de appel in stukjes (heel handig is de appelsnijder die de appel in 1 beweging in 8 parten verdeelt én je klokhuis direct verwijdert!)

2. Leg de appelstukjes in een met een laagje water waar je een scheutje rode port aan toevoegt. Je kunt ook kiezen voor (biologische) appelsap. Maar wees gerust, de alcohol van de port verdampt tijdens het koken, dus ook kinderen kun je deze appelmoes met een gerust hart voorschotelen.

3. Doe de kaneel, steranijs en gember erbij en breng het geheel aan de kook.

4. Laat koken totdat je appelstukjes wat zachter zijn, zodat je ze - als je dat wilt - kunt pureren. Maar de stukjes heel laten is ook lekker.

5. Serveer bij je favoriete herfstgerecht, een zuurkoolgerecht bijvoorbeeld.

Recepten