Krokante kerrie-kokos-kipsnack

Ik ben zo dol op alliteraties ;) Vandaar de krokante kerrie-kokos-kipsnack. En hij is nog lekker ook! Het recept is weer eenvoudig en snel, want daar hou ik van. Weinig tijd, maar wel gezond en verantwoord eten, dat is mijn opzet. Dit recept komt uit de Foodie van december 2015.

Ingrediënten voor 8 porties

1 kipfilet (doe me een lol en neem die met 3 sterren, zodat de kippetjes nog een beetje een goed, scharrelleventje gehad hebben!)

1 losgeklopt ei

kerriepoeder

gemalen kokos (of zelf snippers fijner malen)

peper, zout,

evt. sesamzaad (wit of zwart)

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Snij de filetjes in 8 gelijke stukken.

3. Meng kokos met kerriepoeder, beetje peper en zout.

4. In een andere schaal heb je het ei geklutst, waar je de stukken kip doorheen haalt. Daarna haal je ze door het kerrie-kokosmengsel.

5. Leg de stukkenn kip op een stuk bakpapier en bak ze ongeveer 12 minuten gaar.

Recepten