Koekje van eigen deeg

Een heerlijk suikerloos taartje. Voor bij de koffie of thee, maar met een kwak Griekse yoghurt en zomerfruit ook een dijk van een ontbijt of tussendoortje in de ochtend,

Ingrediënten voor 3 kleine taartjes

2 eieren

50 gram maismeel

5 paranoten

heel klein handje kokossnippers

1 tl bakpoeder

2 vijgen (gedroogd of vers)

merg van een 1/4 vanillestokje

Benodigdheden

vijzel

kleine taartvormpjes

Bereiding

1. Maal in de vijzel de paranoten en de kokos fijn. De oven verwarm je intussen voor op 180 graden.

2. Meng in een kom het meel met het notenmengsel en de 2 eieren tot een romig deeg.

3. Voeg er het bakpoeder aan toe, fijngesneden vijgen.

4. Schraap het vanillestokje leeg en doe dit bij het beslag.

5. Meng goed door en giet het in de ingevette taartvormpjes.

6. Bak de taartjes in 12-15 minuten gaar in de voorverwarmde oven van 180 graden.

Recepten