Kerstvoorgerecht: gegrilde coquilles met twee bereidingen van pompoen

Ingrediënten (per persoon)

Pompoencrème

100 gr schoongemaakte ongeschilde flespompoen (in stukjes)

1 dl visbouillon

1 gesnipperd sjalotje

1 theelepel kerrie

olijfolie

Bereiding

1. Fruit de sjalot aan in de olie samen met de kerrie.

2. Voeg daarna de pompoen toe, blus af met de visbouillon en kook gaar.

3. Pureer de pompoen en wrijf hem door een zeef.

Chutney van pompoen

100 gr schoongemaakte flespompoen in blokjes gesneden (je hoeft de pompoen niet te schillen, maar als je de knapperige schil liever niet eet, doe je dat wel)

1 eetl olijfolie

1/2 dl sherryazijn

1 dl visbouillon

1 eetlepel honing

2 takjes citroentijm

½ vanillestokje

1 steranijs

Bereiding

1. Fruit de pompoen aan in de olijfolie.

2. Blus daarna af met de sherryazijn en de visbouillon.

3. Voeg honing, steranijs, vanillestokje en de citroentijm toe en maak beetgaar.

Opmaak

1. Grill de coquilles aan beide kanten 2-3 minuten en houd ze warm.

2. Doe de pompoencrème in stekers en dresseer de chutneyblokjes er omheen.

3. Leg de coquilles boven op de crème en garneer af rucolablaadjes.

 

Wil je er een amuse van maken? Neem dan een amuselepel, leg er pompoencrème op, daarop een coquille en snij de chutney in kleine stukjes die je daar weer bovenop legt. Garneer met een wat bieslooksnippers of kleine rucolablaadjes.

Recepten