Kerst nagerecht: frambozenijs zonder suiker

Voor 4 cupcakebakjes gevuld met ijs

Ingrediënten

200 ml yoghurt

½ vanillestokje

10 frambozen/aardbeien/bramen

4 lychees met een beetje vocht (uit blik)

1 eetlepel honing

Voor een crunchy bite: voeg 3 paranoten (fijngemalen in de vijzel) toe

Extra nodig

Kleine cupcakevormpjes of ijsvormpjes

Bereiding

1. Schraap het vanillestokje leeg en meng dit zorgvuldig met de yoghurt. Doe daarna alle ingrediënten in de blender en mix goed door.

2. Giet het mengsel in de vormpjes en laat opstijven toto ze goed hard zijn. (zo’n 5 uur).

3. Serveer de ijsjes met een blaadje munt en een paar losse vruchten die je gebruikt hebt voor het ijs. Je kunt je fantasie verder de vrije loop laten in de presentatie. Ik geef je een paar suggesties in de foto's.

Met dit recept kun je eindeloos variëren met fruit. Denk aan banaan, kokos, maar ook appel of in de winter zelfs stoofpeertjes!

Recepten