Kerst hoofdgerecht: ossenhaas à la carpaccio

Ingrediënten

100-125 gram ossenhaas

handje pijnboompitten

veldsla

Bereiding

Haal het vlees al wat uren van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen (komt de smaak en malsheid ten goede)

1. Draai verse peper uit de molen over de ossenhaas en bak deze in een eetlepel olie. Doe dit om en om een paar minuten, zodat het vlees nog een beetje rood is van binnen. Liever rosé gebakken, dan bak je het vlees iets langer aan beide kanten.

2. Leg het vlees in aluminiumfolie weg om te rusten. Nu kun je er een beetje zout over draaien uit de molen.

3. Voeg een beetje water, zout en rode wijn toe aan het braadvocht en maak hier een licht gebonden jus van.

4. Rooster ondertussen in een droge pan de pijnboompitjes.

Bord opmaken

1. Maak het bord op met veldsla, leg in het midden het vlees dat je ingesneden hebt. Drapeer daarover je ingedikte jus en strooi er de pijnboompitten overheen.

2. Leg er wat blaadjes veldsla bij voor een frisse smaak.

Lekker erbij:

rode kool met appel, rode wijn, kaneelstokje en steranijs.

aardappelpuree

rabarber

Recepten