Kerst: bruschetta

Voordat je aanschuift voor het kerstmenu kun je in een handomdraai een lekker maar verantwoord hapje op tafel toveren van brood. Kies voor volkoren voor een verzadigend gevoel (psss, zo neem je ook minder!). En varieer flink met rauwkost, groente en fruit, zodat je je dagelijkse portie voor een deel al binnen hebt. 

Crostini assorti

Ingrediënten:

*sneetjes zuurdesem of volkoren brood * 2 el extra vergine olijfolie

1. Smeer de sneetjes in met de olie en rooster of grill een paar minuten tot ze bruin worden.

Hüttenkäse met gegrilde kaki:

- kaki, in partjes, gegrild in een droge pan

- hüttenkäse

- peper en zout

- tijm

Asperges en kappertjes:

- zuivelspread light

- groene miniasperges, gegrild in een pan

- kappertjes

Pesto-ricotta en tomaat:

- zachte ricotta

- cherrytomaatjes in vieren

- klein beetje pesto

- basilicum

- parmezaansnippers

Erwten en ricotta:

- zachte ricotta

- doperwten, geblancheerd, licht geprakt

- fijngeraspte pecorino

Blauwschimmelkaas, vijg en walnoot:

- blauwschimmelkaas, brood besmeren

- (verse) vijgen, in plakjes of gewelde vijgen in rode port

- walnoten, geroosterd en gehakt

Avocado en feta:

- avocado, in plakjes

- feta, verkruimeld

- zwart sesamzaad

Recepten