Havermoutkoekjes met chocola

Heerlijke koekjes, maar dan zonder suiker!

Ingrediënten voor 6 koekjes

150 gram banaan

50 gram havermout

2 dadels

gemengde noten (denk aan hazelnoten, paranoten, pecannoten) en rozijnen (20 gram totaal)

10 gram cacaopoeder

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Maak de banaan fijn met een keukenmachine en meng er de havermout doorheen. (je kunt de banaan ook handmatig prakken als je geen keukenmachine hebt)

3. Voeg daarna fijngehakte noten, dadels, rozijnen en cacaopoeder toe. Bewaar een paar rozijntjes om te decoreren.

4. Zorg dat het een mooi, romig en dik beslag is.

5. Rol er met je handen bolletjes van en druk die plat op een stuk bakpapier. Druk de rozijnen en zachtjes in.

6. Zet in de voorverwarmde oven en bak de koekjes ongeveer 20 minuten.

Recepten