Gerookte zalm met scrambled egg op een bloemkool-tofu-bedje

Ik had nog een restje van de bloemkool-tofu over en dacht: wat kan ik daarmee? Dit is het resultaat.

Ingrediënten

Voor de bloemkool-tofu klik je hier

mooi stukje gerookte zalm

1 ei

scheutje melk

zout, peper, bieslook

(verse) dille

Bereiding

1. Meng in een kommetje het ei met de melk, peper en zout en bieslook in snippers.

2. Bak het mengsel in een pan en als het licht gaat stollen, roer je het voorzichtig om zodat het rul wordt. Niet te lang, anders wordt het droog.

3. Met een steker maak je van het bloemkool-tofu-mengsel een eerste laag op je bord.

4. Druk zachtjes aan zodat het een bedje wordt en leg er de zalm in stukjes gesneden op. Bestrooi met de dille.

5. Druk ook weer lichtjes aan en leg er als laatste, derde laag, het scrambled eitje op.

6. Afmaken met nog wat stengels bieslook.

Recepten