Gegrilde zalm met Hollandse garnalen

Ingrediënten (voor 1 persoon)

100-125 gram zalm met huid (vers of uit de vriezer)

50 gram Hollandse garnalen

halve courgette

kappertjes

peper, zout

1 eetlepel olijfolie, arachide- of zonnebloemolie

Bereiding

1. Giet de olie in een pan en verhit deze.

2. Bestrooi de zalm met peper en (zee)zout en bak de zalm op de huidzijde rustig aan en dek de pan luchtig af met een stukje aluminiumfolie.

3. Laat dit 10 minuten bakken totdat de bovenzijde lichtroze geworden is.

4. Schil de courgette met een dunschiller in lange plakken en blancheer ze in ruim kokend, gezouten, water. (hooguit 2 minuten)

5. Spoel de courgettelinten onder koud water af en dep ze droog.

6. Leg de courgette op een bord, leg daar bovenop het stukje zalm en garneer met garnalen en kappertjes.

Lekker met zelfgemaakte aardappelpuree of krieltjes in de schil gekookt.

Recepten