Ei-muffins met courgette en verse kruiden

Je kunt deze ei-muffins op elk moment van de dag eten. Maak je er 6 kleintjes van, dan kun je als tussendoortje gebruiken, maar maak 3 grotere dan heb je een perfecte lunch. Of, als je van een hartig begin van de dag houdt: je perfecte start!

Ingrediënten

1/2 courgette

1/2 ui

1 teentje knoflook

3 handjes doperwtjes (uit de vriezer bijvoorbeeld)

2 zongedroogde tomaten

3 eieren

scheutje melk

kruiden: peterselie, basilicum, peper, zout, paprikapoeder en cayenne- of kerriepoeder

Voor de variatie

1/2 blikje rode of roze zalm

Bereiding

1. Snij de courgette en de ui fijn en knijp de knoflook uit. Verwarm onderwijl de oven voor op 210-220 graden.

2. Bak in een eetlepel olijfolie de ui, knoflook, erwtjes en courgette een paar minuten tot de courgette wat zachter is geworden.

3. Kluts de eieren ondertussen met de melk, zout, peper, paprika- en cayenne- of kerriepoeder goed luchtig.

4. Meng het groentemengsel door het eimengsel.

5. Verdeel het gemengde goedje over 6 kleine of 3 grote vormpjes.

6. Kies je voor de visvariant duw dan wat brokjes vis in het eimengsel.

7. Plaats in het midden van de voorverwarmde oven en bak de muffins ongeveer 15-20 minuten. Het ei moet gestold zijn en rijzen.

Recepten