Diner: pizza van bloemkooldeeg

Veel mensen zijn dol op pizza. Maar wat niet iedereen weet is dat die boordevol koolhydraten zit én verzadigde vetten. Je kunt je pizza ook gezonder maken. Als je de bodem vervangt door een bodem van bloemkool. Bloemkool?! Yup, bloemkool...

Ingrediënten voor 1 pizza voor 1 persoon:

Voor de bodem:

1/3 bloemkool

50 gram geraspte 30+ kaas

(verse) kruiden: tijm, rozemarijn, oregano, salie

Voor de topping:

1 ui

1 tomaat

50 gram aubergine

50 gram champignons

3 plakjes (rauwe) ham

1 eetlepel light zuivelspread

1 eetlepel geraspte parmezaanse kaas

Overige:
Handrasp of keukenmachine

Vergiet

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en snij de bloemkool in roosjes

2. Rasp de bloemkool met een rasp of in de keukenmachine.

3. Kook de bloemkool ongeveer 4-5 minuten in een klein laagje water.

4. Laat de bloemkool na afgieten uitlekken in een vergiet.

5. Snij ondertussen de groenten voor de topping en gril de plakken aubergine met een beetje zout in een droge pan zodat ze bruin worden.

6. Meng vervolgens de uitgelekte bloemkool met de kruiden en de kaas. Klein beetje peper voor extra smaak.

7. Maak een egalel bal van het deeg en leg deze op een bekleedde bakplaat. Duw goed aan met je vingers, een lepel of de achterkant van een kleine, platte pan.

8. Zet de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven. De bodem wordt langzaam goudbruin.

9. Als de bodem gaar is, beleg je deze met de ingrediënten voor de topping. Als laatste rasp je er de parmezaanse kaas over en verdeel je de zuivelspread in kleine stukjes over je pizza.

10. Bak de pizza nog 5 tot 10 minuten in de oven.
 

Recepten