Diner: biefstuk met Chinese kool en champignons

Wil je een keer wat minder koolhydraten in je menu, dan is dit een prima gerecht. Neem er een glas jus d'orange of grapefruitsap bij en het ijzer uit het rode vlees wordt nog beter opgenomen.

 

 

Ingrediënten voor 1 persoon

100 gram biefstuk

1 rode ui

100 gram champignons

200 gram Chinese kool

1 eetlepel tomatenpuree

1 eetlepel zuivelspread light

peper, zout (eventueel zatar - Marokkaans kruid)

1 eetlepel vloeibaar bakvet of olijfolie

Bereiding

1. Bak in het vloeibare vet je biefstukje zoals je em het liefst hebt: rare, medium of welldone.

2. Leg weg in aluminiumfolie om nog even door te garen.

3. Bak ondertussen in hetzelfe vet eerst de ui licht aan zodat deze een beetje bruin en glazig wordt. Wanneer de ui zijn geur afgeeft kun je er de grof gesneden Chinese kool bij doen.

4. Bak op middelhoog vuur nog een paar minuten gaar.

5. Bak als laatste de champignons nog een paar minuten mee en maak af met peper en zout (eventueel zatar)

6. Roer er op het laatst de tomatenpuree (die je eerst vermengt met de zuivelspread) door het groentemengsel.

Recepten