Courgettelinten met gepocheerd ei

Een fantastische start van de dag (of uitgebreider een heerlijke lunch!).

Ingrediënten

courgette in linten - handig met een dun- of fijnsnijder - 1 minuut blancheren en afspoelen met koud water

1 ei

flespompoen in kleine stukjes

1 eetlepel azijn

peper, zout, evt bieslook of basilicum

Bereiding

1. Blancheer de courgettelinten 1 minuut in kokend water en spoel ze dirct af met koud water. Zo houden ze hun kleur het mooiste en blijven ze knapperig.

2. Kook de pompoenstukjes kort in gezouten water, maximaal een minuut of 5.

3. Doe een laagje water 3-4 cm in een pan en breng aan de kook met een eetlepel azijn. Hou het water tegen de kook en laat voorzichtig het ei (vanuit een schaaltje) in het water glijden. Laat het ei 1 minuut pocheren en schep het er daarna met een schuimspaan uit. Leg op een velletje keukenrol om te drogen. Niet deppen, dan loop je de kans dat je de dooier breekt en dat is jammer, want dat doe je pas op het bord!

4. Garneer de linten in krullen op een royaal bord, leg de stukjes pompoen eromheen en leg bovenop de courgette het gepocheerde ei. Maal wat peper en zout over het geheel en verfraai het eventueel met flinters rauwe pompoen, bieslook of basilicum.
 

Recepten