Chocoladepannenkoek

Een variatie op de pannenkoek van banaan met ei is deze chocoladepannenkoek. Heerlijk met een klodder Griekse yoghurt of magere kwark en wat vers rood fruit.

Ingrediënten voor 2 stuks

1 banaan

2 eieren

1 theelepel bakpoeder

1 eetlepel cacaopoeder

1 eetlepel magere kwark of Griekse yoghurt (0 of 2% vet)

1 eetlepel rood fruit (kan ook uit de diepvries)

Bereiding

1. Klop met een staafmixer, in de blender of keukenmachine de banaan met 2 eieren en het bakpoeder tot een luchtig beslag.

2. Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag (heel belangrijk tegen het aanbakken) en een doorsnee van 18-20 cm op een zacht vuurtje. Giet er een 1/2 eetlepel olie in en laat rustig warm worden.

3. Giet de helft van het pannenkoekmengsel in de pan en dek af met een aluminiumfolie. Laat dit ongeveer 10-12 minuten rustig bakken.

4. Je pannenkoek is klaar als deze heel makkelijk van de bodem loslaat.

5. Serveer je pannenkoek met de yoghurt of kwark en je favoriete fruit. Goed als ontbijt, heerlijk als tussendoortje bij de koffie of thee.

Recepten