Borrelhapjes uit la douce France

Vier hapjes waar je echt mee scoort! En allemaal even snel en simpel te maken.

 

Sashimi van coquilles en biet

Voor 10 hapjes

10 coquilles (ook verkrijgbaar in de diepvries)

1 rauwe biet

sojasaus

paar druppels gembersiroop

Bereiding

1. schil de biet in hele dunne plakjes met een dunschiller.

2. met een steker (en anders moet je heel netjes snijden) maak je gelijke rondjes van de biet als de doorsnee van de coquilles.

3. snij de coquilles in plakken.

4. stapel om en om en zet vast met een prikker.

5. meng de sojasaus met de gembersiroop om in te dippen of sprenkel er wat saus overheen vlak voor opdienen.

Aardappelhapje met kaviaar

250 gram aardappelen

1 el olie

100 gram kaviaar (in de supermarkt is een goedkopere versie te koop)

beetje crème fraiche (30%)

zout, peper

Bereiding

1. schil de aardappels en rasp ze daarna grof.

2. kook de geraspte aardappels kort in een pan met water.

3. draai van de gekookte aardappels (als ze een beetje afgekoeld zijn) kleine balletjes.

4. doe 1 el olie in de pan en bak de balletjes.

5. als ze krokant gebakken zijn, kun je opmaken. Leg op ieder aardappelbolletje een flinke schep kaviaar en een klein beetje crème fraiche bij. Garneer met bijvoorbeeld een takje dille of bieslook.

Auberginerolletjes met mango en gerookte kip

1 aubergine

1 mango

4 stukken zongedroogde tomaten

1 stuk gerookte kip

bieslook

olijfolie

zout, peper

Bereiding

1. verwarm de oven voor op 150 graden.

2. snij (met een dunschiller) lange plakken van de aubergine.

3. leg ze op een stukje bakpapier, strijk er olie over en zout en peper.

4. dep ze daarna een klein beetje droog (het zout zorgt ervoor dat de aubergine zijn vocht loslaat).

5. bak ze in hun eigen olie, waar je ze mee ingesmeerd hebt, aan beide kanten totdat ze een beetje zacht zijn. Niet te lang, je moet ze nog kunnen rollen.

6. snij de mango en de kip in ongeveer gelijke stukken.

7. dan kun je gaan rollen: leg een aubergineplak op je snijplank en leg er een stukje kip, mango, 1 (evt in de lengte gesneden) zongedroogd tomaatje en een paar stengels bieslook in en rol voorzichtig op. Rechtop zetten op een fraai bordje en klaar is Kees.

Salade Crétoise

1 romano sla (mini-sla)

50 gr zwarte olijven

100 gr fêta

100 gr cherrytomaten

½ rode ui

1 groene peper

olijfolie, peper, tijm

basilicum voor de garnering

Bereiding

1. haal de mooiste bladeren voorzichtig los van de kleine sla.

2. snij de fêta in kleine blokjes, snij de groene peper fijn en de olijven en tomaten in vieren.

3. meng dit alles en druppel er olijfolie over, een beetje tijm en peper.

4. garneer dit mengsel op een slablaadje en maak af met een blaadje basilicum.

Recepten