Borrelhapje: zalm-mierikswortel op komkommer

Veel kookkunsten zijn er niet voor nodig om een beauty van een borrelhapje op tafel te toveren.

Ingrediënten voor 8 stuks

halve komkommer

2 theelepels mierikswortelcrème

2 eetlepels zuivelspread light

handje lente-ui

100 gram gerookte zalm

peper

(appel)kappertjes voor de garnering

Bereiding

1. Snij de komkommer, nadat je deze gewassen hebt, in plakken van ongeveer 2 cm. Zorg dat ze mooi evenredig zijn zodat ze fraaier op een bord blijven staan.

2. Hol de komkommerstukjes grotendeels uit, maar hou de rand wel intact.

3. Meng de zuivelspread met de mierikswortelcrème en de fijn gesnipperde lente-ui. Voeg naar smaak peper toe.

4. Vul de uitgeholde komkommerpartjes royaal met je zalmmengsel en maak af met een appelkapper in de lengte gehalveerd. Kun je deze grote kappers niet vinden, strooi er dan 3 of 4 kleine kappertjes over. De kappertjes geven net die friszoute bite!

 

Recepten