Borrelhapje: zalm met parmaham uit de oven

Ingrediënten (voor 6 hapjes)

100 gram rauwe zalm (vers is het allerlekkerst natuurlijk)

3 plakken parmaham (coburger is een optie)

mierikswortelcrème

1 el magere yoghurt

verse oregano of kervel

beetje citroensap

Bereiding

1. Snij de zalm in hele kleine stukjes.

2. Snij de ham in de lengte, zodat je 2 lange stroken overhoudt.

3. Leg een bolletje zalm in het midden en vouw het zo dicht dat er een bolletje ontstaat.

4. Leg het bolletje zalm met ham met de vouwkanten naar beneden 5 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

5. Meng intussen een beetje mierikswortelcrème met de yoghurt, citroensap en (verse) kruiden door elkaar. Je kunt naar smaak meer of minder mierikswortel gebruiken. Het is nogal een pittige smaak, dus wees voorzichtig, de smaak van de ham is ook al overheersend.

6. Serveer het bolletje (liefst warm, maar licht afgekoeld kan ook) op een mooie amuselepel of -schaaltje. Leg er een takje van je kruid op en druppel eromheen de romige crème. Staande ovatie gegarandeerd! ;)

Recepten