Boekweitpannenkoeken met banaan en kaneel

Ingrediënten

2 bananen

2 eieren

boekweitmeel (hoeveelheid afhankelijk van gewenste dikte en aantal personen)

amandelmelk of andere notenmelk (hoeveelheid afhankelijk van gewenste dikte en aantal personen)

kaneel (naar smaak)

zout (theelepel)

Bereiding

1. Breek of snij de geschilde bananen in stukken en doe deze samen met de eieren, kaneel en het zout in een mengkom of maatbeker. Vermeng ze met een (staaf)mixer of giet het geheel in een blender.

2. Voeg nu al mixend het boekweitmeel toe tot het beslag de gewenste dikte heeft. Het moet ‘kleverig’ druppelen anders is het beslag te vochtig.

3. Bak de pannenkoeken goudbruin in een eetlepel olijf- of zonnebloemolie. De pannenkoekjes moeten er mooi droog en stevig uitzien. Gebruik liefst een klein pannetje, dat ziet er leuk uit en je kunt ze stapelen met losse plakjes banaan ertussen.

4. Eventueel garneren met een paar drupjes honing en wat blauwe bessen.
 

 

Recepten