Banaancake met rozijnen

 

Ingrediënten

2 bananen

3 eieren

150 gram volkoren meel

Speculaaskruiden

Snufje zout

Handje rozijnen

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

2. Meng in een kom de eieren met de (liefst heel rijpe) bananen en voeg daar het bakpoeder, een snufje zout en de speculaaskruiden aan toe.

3. Gebruik eventueel om het nog luchtiger te kloppen een keukenmachine of staafmixer.

4. Meng dan het volkoren meel door het vochtige beslag zodat het een stuk dikker wordt.

5. Vet een cakevorm lichtjes in met vloeibaar vet of olie. 

6. Giet/schep het cakemengsel in de vorm en bestrooi met een handje rozijnen.

7. Bak je banaancake in 30 tot 40 minuten lichtbruin. Na 30 minuten even controleren of hij gaar is. Dat gaat heel makkelijk met een dunne prikker. Steek die in het midden van je cake. Als er nagenoeg geen deeg aan blijft kleven, is je cake klaar. 

 

Dit zit erin

Totaal 994 kcal (Je kunt er 10 plakken van snijden: dus 99 calorieën per stuk)

Vet 16 g

Eiwit 40,4 g

Koolhydraten 165,3 g

Vezels 11,5 gram

Recepten