Banaancake zonder suiker

Dit recept is uitzonderlijk makkelijk, lekker romig en zoet, maar bevat geen suiker.

Ingrediënten

3 eieren S

2 bananen (middelgroot)

120 gram maismeel

6 dadels (varieer eens met rozijnen, vijgen, gedroogde abrikozen)

handje zonnebloempitten (ook daarin kun je variëren met andere noten voor een bite)

3 tl bakpoeder

1 peer in stukjes

flink wat kaneelpoeder

Bereiding

1. Mix in een kom de eieren met de bananen. Doe dit voor het gemak met een staafmixer. Zo krijg je een vol en romig beslag.

2. Meng er vervolgens het bakpoeder door. Klop nog even een halve minuut door met de mixer. Dit zorgt ervoor dat je cake lekker luchtig wordt.

3. Dan meng je er de andere ingrediënten door en giet je het mengsel in een ingevette ovenschaal.

4. Zet dit in een voorverwarmde oven van 180 graden (hete lucht) en bak de cake in 30-40 minuten gaar. Begin bij 30 en kijk hoe bruin de bovenkant is. Je kunt de gaarheid ook meten door er een prikker in te steken en te kijken hoeveel eraan blijft kleven als je em er weer uit trekt. Het deeg moet vast zijn.

Recepten