Banaanbrood met een bite

Echt niet te versmaden. Ok, niet zelf bedacht, maar ik heb er wel mijn eigen twist aan gegeven. Zat op mijn wekelijkse spreekuur in de bieb (voor de redactie van het Helders Weekblad) en Jannie Pieters kwam langs. Ze is verzorgende bij een tehuis waar dementerenden wonen. Ze gaf me een heerlijk recept van banaanbrood. Waar ik later allerlei variaties op bedacht. 

Ingrediënten

3 eieren

2 bananen

120 gram maismeel

2 tl bakpoeder

6 dadels

handje amandelschaafsel

flinke scheut kaneelpoeder of speculaaskruiden

 

Bereiding

1. Mix eerst de bananen in stukjes met de eieren. (makkelijkst met een blender)

2. Meng er dan het maismeel door, het bakpoeder, kaneel, amandelen, dadels fijngesneden.

3. Zet de oven op 175 graden (even voorverwarmen) en bak het mengsel in een cakevorm ongeveer 40-45 minuten.

Als ik het kan, kan iedereen het!

Recepten