Asperges met ei en avocadosaus

Ingrediënten voor 2 personen

 

 

500 gram verse witte asperges

½ blokje groentebouillon

½ rijpe avocado

Sap van ½ limoen of citroen

1 eetlepel magere kwark

Fijngesneden teentje knoflook

Peper, zout

Flinke zak gemengde sla

Handje bieslook

 

Bereiding:

1. Schil de asperges goed met een dunschiller. Zorg ervoor dat de schil er helemaal vanaf is, anders zijn ze taai. (heb je geen zin om te schillen, kies dan voor groene asperges, die kun je direct gebruiken)

2. Snij zo’n 2 cm van de onderkant van de asperges en bewaar deze voor een aspergesoep

3. Kook de asperges met ½ blokje groentebouillon of alleen wat zout een minuut of 10-15 in ruim water (afhankelijk of je van stevige of wat zachtere groenten houdt)

4. Giet het water af in een kom en bewaar ook dit voor een soep

5. Kook onderwijl 4 eieren tot ze hard zijn (dus zo’n minuut of 6)

6. Snij de avocado in stukjes en doe dit in een kom of hoge maatbeker

7. Pureer met een staafmixer de avocado met de kwark, de knoflook, het sap van de limoen of citroen en peper en zout naar smaak tot een gladde mix

8. Serveer je asperges op een flink bord gemengde sla, verkruimel de hardgekookte eieren erover en maak af met een grote lepel avocadosaus

9. Snipper er nog wat fijngesneden bieslook over

Recepten