Apple-crumble-taartje uit de oven

Voor een warm begin van de dag of 's avonds bij een kopje thee of koffie.

Ingrediënten voor 2 personen

2 appels in stukjes

olijfolie en een heel klein beetje water

koek- of speculaaskruiden

1/2 staafje vanillemerg (eventueel vervangen door vanillepoeder, maar da's minder lekker)

Voor de krokante laag

6 paranoten

2 eetlepels maismeel

1 dadel

klein handje kokossnippers

scheutje olijfolie

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Doe een eetlepel olijfolie in een pannetje en doe er de appel met de kruiden, de vanillemerg en een klein beetje water in de pan.

3. Deksel op de pan en ongeveer 15 minuten zachtjes laten koken. Pas op dat het niet droog kookt, maar het vocht wel een beetje inbindt.

4. Verdeel de appeltjes over twee kleine ovenschaaltjes.

5. In een keukenmachine maal je de ingrediënten voor de topping: dus noten, kokos, dadel, olie en meel. 

6. Strooi over de appeltjes en bak de apple-crumble in ongeveer 20 minuten gaar.

 

Recepten