Apple-crumble met havermoutpap

Heerlijk winters ontbijt of als stevig tussendoortje.

Ingrediënten

1 appel

kaneelpoeder

olie om in te bakken

handje rozijnen

handje noten (para, pecan, hazel, walnoot, welke je wilt)

200 ml magere of halfvolle melk

5 el havermout

honing of agavesiroop

Bereiding

1. Zet eerst een pan met de melk op het vuur.

2. Roer er de havermout door en laat dat rustig een paar minuten koken tot het een brei wordt. De havermout heeft even de tijd nodig om te wellen in de melk namelijk.

3. Appel in kleine stukken bakken in een eetlepel olie met wat kaneelpoeder. Bak tot de appel iets zachter wordt, maar niet zompig.

4. Laat de rozijnen in (warm) water wellen. (de tijd die je gebruikt om stap 1 tot 3 uit te voeren)

5. Hak de noten grof.

6. Doe in een kom eerst het havermoutmengsel, daarop de gebakken stukjes appel en als laatste de gewelde rozijnen en de gehakte noten.

7. Maak af met een lepeltje (biologische) honing of agavesiroop.

Recepten