Aardappelkoekjes van zoete aardappel

Lekkere snack of op brood bij de lunch, met een stukje vlees en groente voor je avondeten: met deze zoete aardappelkoekjes kun je alle kanten uit.

Ingrediënten voor 4 koekjes

1 zoete aardappel

1/2 sjalotje of andere kleine ui

1-1,5 el maismeel of bloem

1 el ketjap

peper, zout

Bereiding

1. Schil (eventueel, ik doe het altijd met schil, veel gezonder!) de zoete aardappel, snij in kleine blokjes en kook deze in een kleine 15 minuten gaar.

2. Snipper de ui.

3. Als de aardappel gaar is maal je me fijn met een stamper.

4. Voeg nu de ketjap, ui, peper, zout en het meel toe en meng goed door.

5. Verhit een bakpan met een 1 el olie.

6. Draai (eventueel met twee lepels als je geen vieze handen wilt krijgen) schijven van het aardappelmengsel.

7. Bak aan beide kanten tot ze goudbruin zijn (minuut of 5 aan beide kanten)

8. Serveer op een boterham of als snack met een yoghurtdip of bij je diner.

Recepten